Zmrzlina

7. únor 2010 | 19.34 |
› 

Tohle sice není správný článek do zimního období, ale stačí zavzpomínat na léto a na různá místa, kde jsme si zmrzlinu koupili a kde si jí raději odpustíme.

Kvůli rychlému vývoji nových technologií se zvyšují nároky na kvalifikaci zaměstnanců. Jenže stále častěji se objevují požadavky na vzdělání u povolání, u kterých bychom to nečekali.

Například v italském městě Boloň otevřeli na univerzitě Gelato speciální studium pro budoucí zmrzlináře. Studenti se naučí, jak správně připravit tu nejlepší zmrzlinu a vybrat ty nejlepší přísady. Studium stojí 600 liber a nejvíce zájemců je z Austrálie, Číny, Súdánu, Libanonu a Velké Británie.

U nás se zmrzlináři učí, jak co nejvíce na zákaznících vydělat. Kvalita některé zmrzliny je dost pochybná. Mám pár míst, kde si zmrzlinu nekoupím a k mé lítosti se zhoršila kvalita i v mém nejoblíbenějším místě.

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (33x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře