Dobrou chuť

31. říjen 2006 | 15.12 |
› 
Pořádně propečení brouci a další hmyz různě upravený k jídlu - to je čím dál populárnější pokrm mezi tchajwanskými gurmány. Je to prý nejen chutná krmě, ale brouci především prospívají zdraví. Existují dokonce restaurace, které se na přípravu hmyzích jídel specializují. Brouci také mohou prospět mužské potenci
Najít brouka v restauraci na talíři obvykle znamená, že odejdete bez placení. A příště se tomu podniku obloukem vyhnete.
Jenže hmyz je po mnoho let oblíbeným zdrojem proteinů pro ty, kteří si maso nemohou dovolit. A uvědomělí Tchajwanci neváhají zaplatit za talíř organického pokrmu i patnáct dolarů.
Gurmáni na Tchaj-wanu se rádi zřeknou vyhlášených restaurací v centru města a vyhledávají specializované podniky na periferiích, které na farmách pěstují bio brouky. Ty pak servírují jako vybrané lahůdky.
K nejoblíbenějším patří smažení škorpioni v chilli omáčce, bambusoví červi či smažení mravenci s rýží.

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1.17 (6x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře