Mikrovlnka ničí bacily

28. leden 2007 | 13.17 |
› 

Většina z nás si myslí, že je kuchyň nejčistší místnost v bytě. Bohužel je tomu právě naopak. Vědci zjistili, že je v ní dvěstěkrát více choroboplodných zárodků než na záchodovém prkénku. Živnou půdu pro ně tvoří především různé mycí hadry a houby, o utěrkách či ručnících ani nemluvě. Neustálým používáním se pak z nich dostávají na pracovní plochy, nádobí a jejich prostřednictvím i na jídelní stůl.

Metoda, jak bacily zpacifikovat je zcela jednoduchá a nevyžaduje mimořádné výdaje. K dezinfekci a sterilizaci nezbytných (a nekovových!) kuchyňských pomůcek totiž stačí obyčejná mikrovlnná trouba, jež už je běžnou součástí vybavení téměř každé domácnosti.
Celý proces přitom zabere pouhé dvě minuty, při kterých budou inkriminované předměty uvnitř.
"Houby a urěrky musí být vlhké, aby se mohly ohřát na příslušnou teplotu." A výsledek? Zničení 99 procent původců infekcí, kteří jinak odolá vají běžným desinfekčním prostředkům.

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1.14 (7x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře