Jogurty a plodnost

1. březen 2007 | 10.51 |
› 

Nízkotučné jogurty snižují plodnost

Nízkotučné mléčné výrobky sice uspějí u žen, které si chtějí udržet štíhlé tělo, jenže za pěknou linii podle nové studie zaplatí neplodností. Odborníci z Harvardské univerzity prokázali, že konzumace jogurtů, sýrů a mléka s nízkým obsahem tuku může způsobit u žen neplodnost. A ty, které touží po početí, by se měly živit plnotučnými mléčnými produkty.

Vědci z Harvardské univerzity studovali životní styl 116 tisíc amerických zdravotních sester. Z jejich jídelníčku vysledovali, zda dávají přednost nízkotučným či plnotučným produktům, a jak se jim podařilo počít.

Ze zkoumaného vzorku asi pětistovka žen byla diagnostikována s ovulační poruchou, což je neplodnost způsobená nepravidelností v normálním měsíčním cyklu. A u těchto žen byla způsobena konzumací nízkotučných mléčných výrobků.
Šance na početí se u žen konzumujících dvě či více porcí nízkotučného mléčného výrobku denně sníží až o 85 procent.

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (4x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře